Foto MaNo fotografie

Fotografie als tijd voor jezelf

Fotografie als tijd voor jezelf

Veel fotografen wisten vroeger nog niet dat ze later fotograaf zouden worden. Er zijn vast uitzonderingen, maar de meeste fotografen worden fotograaf nadat ze er als hobby mee zijn begonnen. Gewoon omdat het leuk is om bezig te zijn met het maken van mooie plaatjes! In deze blog zal ik vertellen waarom het fijn is fotografie als tijd voor jezelf te zien.

Ongestoord dingen doen waar je blij van wordt

In het dagelijkse leven wil het er nog wel eens bij inschieten om even echt tijd voor jezelf te nemen. Als je het leuk vindt om foto’s te maken, dan kan het heerlijk zijn even alleen daarmee bezig te zijn. Je gaat in je eentje op pad om mooie foto’s te maken als je het leuk vind om natuur op de foto te zetten. Maar ook als je je kinderen op de foto zet kan het tijd voor jezelf zijn. Anders was je misschien de was op gaan vouwen of iets anders huishoudelijk dat gedaan moest worden. En in plaats van op je telefoon tijdens het buiten spelen van je kinderen ben je nu lekker bezig met foto’s maken. Of misschien was je anders wel binnen gebleven.

Iets nieuws leren of ergens beter in worden is altijd leuk!

Als je eenmaal bewust met fotografie bezig gaat zie je al snel verbetering! Er is zoveel informatie online te vinden over fotografie. Er zijn voldoende cursussen als je er verder mee aan de slag wilt. Ik geef zelf 1-op-1 workshops, ontspannen bij jou thuis! Zo’n workshop of het lezen van artikelen/blogs zijn dan ook al tijd voor jezelf. Het is altijd leuk om iets nieuws te leren of ergens beter in te worden. Dat geeft vaak een goed gevoel. Hoe oud je ook bent. En met fotografie leer je iets nieuws én heb je even tijd voor jezelf. Daarnaast heb je hierna nog foto’s die voor jou waardevol zijn. Dat is dus een win-win situatie!

Bewuster kijken en je hoofd leegmaken

Het kan heerlijk zijn om je even achter de camera te verstoppen en even echt te ‘kijken’ naar van alles om je heen. Als je bewust bezig bent met fotografie kijk je vaak nét even wat anders naar de wereld. Plotseling let je op kleurencombinatie, lichtval of contrasten. Je gaat bewust nadenken wat je op de foto wilt zetten, waaróm en hoe je de foto wilt maken. Je gaat nadenken welke dingen je je over 10 jaar wilt herinneren. Bijvoorbeeld van je familie of de omgeving waar je woont. Daarnaast leg je je focus op 1 bepaald ding en ben je alleen daarmee bezig en kun je even je hoofd leegmaken. Je hoeft even niets behalve genieten van het maken van de foto’s.

Een vast moment of samen met anderen

Wil je er zeker van zijn dat fotografie als tijd voor jezelf wordt? Dan kun je dat op een vast moment inplannen of gezellig met anderen afspreken om met fotografie bezig te gaan. Dat kan elke week zijn, maar ook 1x per maand. Zo is er nog minder kans dat de tijd voor jezelf erbij inschiet!

Fotoalbum maken

Het maken van het fotoalbum kan ook heel ontspannend zijn. Vooral als er geen haast bij is. Je kunt een mapje aanmaken met de foto’s die je in het album wilt hebben. Denk rustig na over welke stijl je wilt en met welke foto je het verhaal wilt vertellen. Als je mooie foto’s hebt die je met aandacht hebt gemaakt is het nóg leuker om het album te gaan maken! Wil je tips voor een mooi fotoalbum? Kijk dan hier waar je op kunt letten.

Veel plezier!

Ik hoop dat je je zelf de tijd gunt om met fotografie aan de slag te gaan als daar je interesse ligt. Al is het maar 10 minuten per dag! Op facebook is een pagina waar ik iedere dag, zonder enige druk of verplichting, inspiratie deel. Zo ga je soms nét even buiten je comfortzone of maak je een foto die je anders niet gemaakt zou hebben. Klik hier om lid te worden van deze groep.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang handige fotografietips direct in je mailbox

Ook leuk om te lezen

Chat openen
Hi!

Waarmee kan ik je helpen?