Foto MaNo fotografie

De waarde van het hele jaar door mooie foto’s

De waarde van het hele jaar door mooie foto’s

De waarde van het hele jaar door mooie foto's

Als jullie mij al langer volgen weten jullie dat ik heel erg blij word van ‘het jaar rond’. Hierbij kom ik elke 1-3 maanden 30-45 minuten langs om jullie jaar in beeld te brengen. Deze blog zal ik jullie wat vertellen over de waarde van het hele jaar door mooie foto’s hebben.

Iedereen staat erop

Zoals ik al vaker heb genoemd is het grote voordeel van een reportage door een fotograaf dat iedereen op de foto staat! Meestal ontbreekt er wel iemand en dat is zo ontzettend zonde. Het heeft zoveel waarde als jullie er als gezin op staan. Kinderen willen vaak graag het plaatje compleet hebben en dan hoort iedereen op de foto.

Groei en verandering

Misschien is het wel herkenbaar. Je ziet foto’s terug van jaren geleden en je hoort jezelf zeggen: ‘Oh ja, zo zag je eruit’! Soms vergeet je gewoon hoe je kind er precies uitzag. In een jaar veranderen kinderen zo ontzettend veel. Als je regelmatig gedurende het hele jaar foto’s laat maken is die verandering mooi zichtbaar! Ik probeer over het algemeen om 1 foto elke keer te herhalen zodat het nog duidelijker is. Dat lukt niet altijd, maar ik streef er wel altijd naar. Ik geniet er zelf ook van om de kinderen in dat jaar te zien groeien. Van pasgeborene tot schattige dreumes of van dreumes die nog niet kan lopen tot een rennende, ondeugende peuter.

Elke maand andere activiteiten

De waarde van het hele jaar door mooie foto’s is dat we elke keer kunnen kijken wat voor jullie belangrijk is. Jullie mogen bepalen wat leuk is om in het fotoalbum te hebben. Jullie bepalen de herinneringen. Dat kan zijn het opstaan, het naar bed brengen, het samen eten. Samen spelen, een boekje lezen of koekjes versieren. Gaan jullie graag naar buiten? Dan spreken we af op een plek waar jullie graag naartoe gaan.

Rust

Het feit dat ik vaker kom geeft ook een hoop rust. In de loop van het jaar leren we elkaar beter kennen en ik merk dat er steeds minder op mij gelet wordt. En dat is fijn! Want zo kan ik dat vliegje op de muur zijn die jullie in beeld brengt. Dat soort foto’s zijn het leuk en waardevol. Heeft je kind een keer zijn of haar dag niet? Geen probleem! Dan leg ik dat vast (want dat hoort er ook bij ;)) en hebben we de volgende keer weer een nieuwe kans.

Verhalend fotoalbum

Na ‘het jaar rond’ maak ik een mooi album voor jullie. Zoals jullie in deze blog kunnen lezen maak ik ongeposeerde foto’s. Studiofoto’s zijn natuurlijk heel mooi en kunnen ook ontzettend waardevol zijn. Maar er zullen minder snel spontaan verhalen verteld worden. Ik maak foto’s voor dat ‘oh ja, weet je nog?’ moment. Mijn doel is dat de kinderen door middel van de foto’s verhalen horen over deze periode en dat ze zien hoe het was. Gewoontes, herkenbare gezichten, activiteiten die bij jullie horen als gezin. Soms kom je er gewoon niet aan toe om een fotoalbum te maken. Als je ‘het jaar rond’ doet is er in ieder geval 1 album van dat jaar! Dan kun je daarnaast zelf nog een album maken met je eigen foto’s. Albums heb je nooit genoeg 🙂

Meer weten?

Het is nogal een investering om ‘het jaar rond’ te laten fotograferen door een fotograaf. Dat realiseer ik mij, maar je krijgt er écht heel veel moois voor terug. Sommige gezinnen besloten er zelfs een jaar extra aan vast te plakken. Wil je meer weten over ‘het jaar rond’? Kijk dan hier voor de kosten. En ik hou van cadeautjes, dus er zit altijd meer bij dan je verwacht 🙂 Heb je nog vragen? Dan kun je altijd een mailtje sturen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

Mocht mijn stijl niet helemaal bij jou passen? Zoek dan een fotograaf die wel bij jou past en vraag of hij of zij openstaat voor ‘het jaar rond’.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang handige fotografietips direct in je mailbox

Ook leuk om te lezen

Chat openen
Hi!

Waarmee kan ik je helpen?