Foto MaNo fotografie

De 6 redenen voor een fotoreportage tijdens je kraamweek

De 6 redenen voor een fotoreportage tijdens je kraamweek

Je denkt er misschien niet gelijk aan om een fotograaf langs te laten komen tijdens je kraamweek. In deze blog de 6 redenen voor een fotoreportage tijdens je kraamweek. Het is zo waardevol hier foto’s van te hebben!

Bijzondere periode

Je kraamweek is natuurlijk een periode waar vaak alleen de mensen langskomen die heel dichtbij jullie staan. Ouders, broers en/of zussen en misschien je beste vrienden. Juist deze intieme, bijzondere momenten zijn fijn voor jouw kind(eren) om terug te zien. Jullie/jouw liefdevolle blikken naar de baby. De interactie tussen eventueel oudere broer(s) en/of zus(sen). Naast dat het bijzonder is kan een kraamweek ook heftig zijn! Het is vooral slapen, voeden en verschonen 😊 De vermoeidheid hoort er ook bij! Het maakt dus niet uit als het huis iets minder netjes is of als je er niet tip-top uitziet. Dat heeft ook zo zijn charme. De fotograaf heeft alleen oog voor jullie en is alleen bezig met het in beeld brengen van jouw kersverse gezin.

Het is druk!

Zoals ik net al schreef is het vooral slapen, voeden en verschonen met een pasgeboren baby. Soms word je een beetje geleefd in deze periode. De kraamhulp is er natuurlijk wel, maar vooral bij een eerste kindje kan het overweldigend zijn. Er gebeurt zo veel dat foto’s maken er vaak bij inschiet. Voor je het weet is er weer een dag voorbij! De kraamhulp is bezig met het verzorgen van jou en je kindje(s) en heeft vaak andere prioriteiten dan foto’s maken. Ik had graag achteraf veel meer foto’s willen hebben van deze bijzondere periode!

‘Ik ben zoveel vergeten van de kraamweek’

Regelmatig hoor ik dat veel moeder zich niet meer zo heel veel herinneren van de kraamweek. Je bent moe en overweldigd door het nieuwe gezinslid. Foto’s kunnen jou helpen om herinneringen levend te houden van deze periode. Misschien heb je wel een hele heftige bevalling gehad en kunnen de foto’s helpen bij het verwerken van deze heftige gebeurtenis.

Je kindje verandert zo snel

Pasgeboren baby’s veranderen zo snel! Juist in de eerste week verandert hun gezichtje ontzettend veel. Ze krijgen steeds meer hun ‘eigen’ gezicht. Je kindje is maar 1x zo klein en dat komt nooit meer terug. Daarom is het zo fijn om daar mooie foto’s van te hebben! Als kersverse moeder verdien je mooie foto’s van deze periode, toch?

Iedereen op de foto

Vaak als er foto’s worden gemaakt tijdens de kraamweek ontbreekt er iemand uit het gezin. De partner zal vaak de foto’s maken en het is zonde als hij of zij er niet opstaat. Terwijl juist de partner ook vaak veel verzorgende taken overneemt in de eerste week. Misschien krijg jij dat niet allemaal mee als je nog veel in bed moet blijven. Als je alleenstaande moeder bent zullen er misschien helemaal weinig foto’s zijn. Het is voor jou én voor jouw/jullie kind(eren) zo fijn als iedereen samen op de foto staat.

Mooie foto’s en een mooi fotoalbum

Het is fijn om mooie foto’s te hebben van deze periode in plaats van ‘kiekjes’ en selfies. Helemaal als je al foto’s hebt laten maken van je zwangerschap dan is het een mooi verhaal in 1 album. Als je daarna ook nog  ‘het jaar rond’ foto’s laat maken is het helemaal een uniek document van zwangerschap tot het eerste levensjaar. Een bijkomend voordeel is dat de fotograaf een mooi fotoalbum voor jullie maakt. Vaak komt het er niet gelijk van in deze drukke periode. Zo heb je in ieder geval 1 album met jullie verhaal en kun je altijd later zelf nog een album maken met jullie eigen foto’s.

Ik hoop dat een van de 6 redenen voor een fotoreportage tijdens je kraamweek je heeft kunnen overtuigen om op zoek te gaan naar een fotograaf die bij jullie past!

Heb jij foto’s laten maken tijdens je kraamweek? Ik hoor graag jullie ervaringen! Of had je achteraf net als ik graag een fotograaf gevraagd om langs te komen?

Mocht je interesse hebben in een kraamreportage? Kijk dan hier of mijn stijl bij jou past.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang handige fotografietips direct in je mailbox

Ook leuk om te lezen

Chat openen
Hi!

Waarmee kan ik je helpen?