Foto MaNo fotografie

Als alleenstaande ouder op de foto: 4 manieren

Als alleenstaande ouder op de foto: 4 manieren

Bij een gezinsreportage denk je misschien al snel aan een gezin met 2 ouders en één of meerder kinderen. Maar soms loopt het anders en ben je een alleenstaande ouder om wat voor reden dan ook. Het zal misschien herkenbaar zijn dat je als alleenstaande ouder niet vaak op de foto’s staat. In deze blog vertel ik je 3 manieren hoe jij als alleenstaande ouder toch zo veel mogelijk op de foto’s van je gezin staat!

1. Vraag bewust vrienden en familie foto’s te maken

Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoon en zijn foto’s makkelijk gemaakt. Maar vaak is dat dan alleen als je bij diegene bent en niet bij jullie thuis tijdens de dagelijkse bezigheden. Die zijn natuurlijk net zo waardevol, maar vraag ze eens thuis bij jullie te komen om tijdens het eten, spelen en naar bed brengen om foto’s te maken. Want als alleenstaande ouder (en zelfs met 2 ouders) zijn hier vast niet veel foto’s van. Want juist de ongeposeerde foto’s zijn vaak zo waardevol omdat ze je een bepaald gevoel geven of een herinnering worden voor jou en je kind(eren) later. Het maakt dan helemaal niet uit of diegene perfecte foto’s maakt, het gaat erop dat jullie er samen op staan. Het is een makkelijke manier om als alleenstaande ouder op de foto te komen en nog gezellig ook :)!

2. Geef je oudere kind(eren) de camera!

Heb je al een kind in je gezin die al wat ouder is? Laat hem of haar eens een paar foto’s maken als jij bezig bent of als jij je aandacht hebt bij andere broers en/of zussen. Dat zullen ze vast leuk vinden! en wie weet ontwikkelen ze ook wel een liefde voor fotografie. En de foto’s zullen misschien voor hem/haar nog leuke zijn omdat zij ze zelf hebben gecreëerd!

Ongeposeerd in natuurlijk licht door Foto MaNo fotografie Zoetermeer

3. Maak voldoende selfies of gebruik een zelfontspanner om foto’s te maken

Door selfie sta je er natuurlijk ook met elkaar op en met een zelfontspanner is het net wat verder weg voor de afwisseling. Het grote nadeel is dat het al snel geposeerde foto’s zijn omdat je vaak maar 10 sec hebt. Maar in die tijd kun je natuurlijk naar het boek rennen dat jullie aan het lezen zijn, naar tafel racen waar jullie zitten te knutselen of op de grond gaan zitten bij je kind(eren). Je bent wel wat sneller uit de flow als je de hele tijd heen en weer moet rennen natuurlijk :). Heb je een wat luxere camera, dan heb je misschien wel de mogelijkheid om de camera zo in te stellen dat hij om de zoveel tijd een foto maakt. Dan kun je gewoon je dagelijkse activiteiten doen (eten, spelen, boekje lezen etc) en heb je toch ontspannen foto’s. En sommige camera’s kun je met een afstandsbediening bedienen of via een app op je telefoon. Zeker de moeite waard om dat eens te onderzoeken! En dit is ook gewoon een reminder om in ieder geval regelmatig selfies te maken om als alleenstaande ouder op de foto te staan!

4. Vraag een fotograaf foto’s te maken

Zoek een fotograaf die bij jou past om professionele foto’s van jou te maken. Dat kunnen geposeerde foto’s zijn of wat uiteraard mijn voorkeur heeft: ongeposeerde foto’s. In deze blog vertel ik waarom ik hier zo van houd. Een fotograaf heeft kennis van o.a. licht, compositie en heeft de juiste apparatuur. En natuurlijk de liefde om jou en jouw gezin op welke manier dan ook vast te leggen!

Ongeposeerde foto's in natuurlijk licht door Foto MaNo Zoetermeer

Jij verdient het!

Wist je dat ik nu een mooie actie heb voor alleenstaande ouders? Jij, samen met jouw gezin op de foto voor een mooie prijs. Want het is niet altijd makkelijk als alleenstaande ouder. Neem contact op als je meer informatie wilt via info@fotomano.nl of 06-36510838.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang handige fotografietips direct in je mailbox

Ook leuk om te lezen

Chat openen
Hi!

Waarmee kan ik je helpen?