Foto MaNo fotografie

5 redenen voor een fotograaf tijdens het sinterklaasfeest

5 redenen voor een fotograaf tijdens het sinterklaasfeest

Het is weer bijna zover: Sinterklaas en zijn Pieten komen naar ons land! Voor veel kinderen is dit vaak een hoogtepunt in deze periode van het jaar. In ieder geval voor mij, want ik hou ontzettend van het Sinterklaasfeest. Ik heb het tot nu toe elk jaar van mijn leven gevierd! In de loop van de jaren natuurlijk op verschillende manieren. Vooral de verwondering, blijdschap en spanning is zo leuk om te zien bij de kinderen! Dat wil je toch voor altijd terug kunnen kijken? Daarom vertel ik in deze blog de 5 redenen om een fotograaf uit te nodigen om jullie sinterklaasfeest vast te laten leggen! Je denkt daar misschien niet zo snel aan, maar hopelijk ben je na het lezen van deze blog overtuigd en ga je op zoek naar een fotograaf die bij jullie past.

Alle aandacht voor je gezin tijdens het sinterklaasfeest

Als jullie het Sinterklaasfeest vieren wil je natuurlijk eigenlijk gewoon je volle aandacht bij je gezin houden. Zonder dat je zelf de hele tijd met je telefoon bezig bent om alle blije gezichten vast te leggen als ze weer een cadeautje uit mogen pakken of vol ontzag naar Sinterklaas kijken! We zijn inmiddels zo gewend om vaak onze telefoon te pakken om foto’s te maken. We willen alles natuurlijk vastleggen! Maar je wilt niet het hele feest door je schermpje meemaken. Volledig aanwezig zijn is altijd fijn. En dat kan als er een fotograaf aanwezig is tijdens jullie sinterklaasfeest! Dan kun je dat volledig loslaten.

Oh nee, vergeten!!

Ik heb het zelf ook wel eens: het is ontzettend gezellig en iedereen is aan het genieten en daarna kom je er achter dat je gewoon bent vergeten om foto’s te maken! Juíst omdat je zo aan het genieten bent en niet bezig bent met je camera of je telefoon om alles vast te leggen. Dus of je je nou herkent in de vorige reden (alleen maar foto’s maken) of juist in deze. In beide gevallen is het een goede reden om foto’s te laten maken door een fotograaf.

Iedereen op de foto

Vaak is het één persoon die de foto’s maakt. En laten we eerlijk zijn: meestal zijn dat de moeders. Het is zó jammer als je zelf (bijna) niet de foto’s staat tijdens dit gezellige, knusse feest. Jouw lach, plezier, lol en verwondering is net zo belangrijk voor jouw kind(eren). En natuurlijk kun je een selfie maken met je telefoon waar iedereen opstaat, maar dat is toch anders dan een foto van jou waar het plezier vanaf spat.

Mooie foto’s in plaats van kiekjes

Mobiele telefoons hebben tegenwoordig fantastische camera’s en kun je de mooiste foto’s maken. En die zijn hartstikke waardevol. Of misschien heb je wel een mooie camera waar je foto’s mee kunt maken. Toch maakt een fotograaf nét even wat andere foto’s. De fotograaf let net wat meer op de omgeving, neemt net een wat ander standpunt in, zorgt dat de compositie en belichting klopt en wacht nét wat rustiger op dat ene mooie moment. Ben je zelf een hele goede fotograaf? Dan zijn de andere 3-4 redenen vast genoeg om toch een fotograaf te vragen en kun jij na het feest weer mooie foto’s maken van jouw gezin.

Oneindig terugkijken naar het gezellig sinterklaasfeest

In het drukke leven kom je er misschien helemaal niet aan toe om de foto’s van het Sinterklaasfeest af te laten drukken of in een mooi album te stoppen. Het grote voordeel van een fotograaf: die maakt een mooi album voor je! En daarnaast ontvang je bij sommige fotografen een filmpje met de foto’s. Dat maakt het nog makkelijker om snel daarna samen extra na te genieten van de gezellige dag.

Dus hoe je sinterklaas ook viert, het is fijn en ontspannen om een fotograaf bij het sinterklaasfeest te vragen! Jij hoeft je niet bezig te houden met foto’s, daar zorgt de fotograaf voor. En dat geldt natuurlijk ook voor een videograaf als je liever bewegende beelden hebt. Daarvoor gelden uiteraard dezelfde redenen. En vaak kun je al eerder kennismaken met de fotograaf zodat je elkaar niet voor het eerst ziet tijdens het Sinterklaasfeest.

Wist je trouwens dat het Sinterklaasfeest ook een onderdeel kan zijn van ‘het jaar rond‘? Een jaar lang mooie foto’s van jouw gezin. Dat is ook ontzettend leuk met wat oudere kinderen!

En vindt jouw kind het sinterklaasfeest heel spannend en wil je graag wat tips over hoe je het kunt vertellen? Bekijk dan deze blog eens.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang handige fotografietips direct in je mailbox

Ook leuk om te lezen

Chat openen
Hi!

Waarmee kan ik je helpen?