Wie ben ik?

Wat ontzettend leuk dat je op mijn site bent!                                                                                                                                                         

Ik ben Irene Dijkxhoorn en woon al sinds mijn jeugd in Zoetermeer. Na mijn middelbare school heb ik de studie fysiotherapie afgerond waarna ik mij heb gespecialiseerd als kinderfysiotherapeute. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om met kinderen te werken. Hun vrolijkheid, creativiteit en eerlijkheid vind ik geweldig om te zien! Datis ook de reden dat ik eigenlijk alleen maar gezinnen fotografeer. Ik vind elke fase van het gezinsleven leuk om vast te leggen, van zwangerschap tot tienergezinnen!

In 2015 ben ik voor 2 jaar naar Mexico verhuisd voor het werk van mijn vriend. Samen met onze 2 dochters hebben we daar een geweldige tijd gehad. De jaren die ik in Mexico heb doorgebracht hebben me de kans gegeven om tijd te spenderen aan mijn andere passie, fotografie! Dit heeft er toe geleid dat ik bij terugkomst in Nederland in 2017 als fotograaf aan de slag ben gegaan. Eerst heb ik dat gecombineerd met de kinderfysiotherapie, maar heb in januari 2019 besloten te stoppen met de kinderfysiotherapie en mij volledig te richten op Foto MaNo. En daar heb ik nog geen dag spijt van gehad!

De naam Foto MaNo is gebaseerd op mijn twee dochters. Zij heten Marit en Nora en ik ben trots dat hun naam in alles verbonden is met wat ik namens Foto MaNo mag creëren.

 

Naast mijn passie voor fotografie vind ik het fijn om tijd door te brengen met mijn gezin, mijn familie en vrienden en om naar het theater te gaan (als het weer kan ;)). Ik ben optimistisch, ben gek spelletjes spelen, op warme chocolademelk met slagroom, lezen en ik vind het leuk om andere mensen met kleine dingen te verrassen. Daarnaast geniet elk jaar weer van het zomerkamp voor kinderen van 8-12 jaar dat ik samen met 12 lieve en leuke mensen organiseer.

Sinds begint 2019 ben ik vrijwilliger voor stichting earlybirds (www.stichtingearlybirds.nl) . Deze mooie stichting verzorgt kosteloos reportages voor gezinnen waarbij de geboorte voor de 36e week heeft plaats gevonden. Zo zijn er blijvende mooie beelden van deze vaak heftige periode.